Lukijat

Translate

lauantai 10. joulukuuta 2011

Rimmaan itsestäni kun en mä suakaan tunne

Kivittäkää, kietokaa mun päähän orjantappuraa, valtakunnan vihatuin se ei voi olla sattumaa.
Kannan mun ristini, kuulen ilkeet kielet. Via Dolorosa, mä tuun jäämään sille tielle.


Tuli sellanen fiilis et nyt haluun puhuu tästä aiheesta. Eli siis niinku monesta muustakin musiikista mitä jengi kuuntelee, saa aina negatiivista kommenttia. Useimmiten tästä musasta mistä mä tykkään, on kirosanoiks jo tullu jutut "kaupallinen" ja "eihän tässä oo mitään sanomaa". Yks hyvänä esimerkkinä on varmaan Cheekin tekemä musiikki. Tän äijän "itserakkaudestaki" on puhuttu jo enemmän ku tarpeeks. Tämän edellämainitun herran omin sanoin voisin sanoo että "Jos et tajuu kukkoiluu, et ymmärrä tät räppihommaa".

Aloin miettii näit asioita, et onko nää oikeesti tällä tavalla. Voikse oikeesti olla noin mustavalkosta? Ei voi. Biiseissä on (ainakin suurimmassa osassa) yleensä oikeesti joku syvempi merkitys, mut se ei vaan välttämättä avaudu ihmisille sillä taval että sä kuuntelet sen nyt kerran tai pari ja sitten jossain kaupan taustamusana ja viel muutaman kerran näät sen telkkarista. Ehei.

Biiseihin pitää joskus painautuu paljon syvemmin. Otat sanat esiin, katot sitä musiikkivideoo (jos sellanen on tehty) ja kuuntelet. Suljet sun päästä kaiken muun pois paitsi sen. Saatat löytää yllättäviikin asioita jostain kappaleesta jonka oot kuullu jo niin monta kertaa et se tulee sun korvista ulos. Vaikka ihan uuden puolen.

Toki kuten jo sanoinkin, ei kaikis biiseis aina sitä syvällistä osuutta ole. Mun kaveri ilmas sen hyvin: "Sit et jos millää ei meinaa löytyy mitää nii biisit on artistin päiväkirja, niihin ne purkaa ajatuksensa." Näinhän se menee.

Cheek on onnistunu kasaa tästä upeen biisin, jonka mä haluun jakaa teiän kanssa. Toivon et myös te, jotka ette oo faneja kuuntelette tän myös ja koitatte vähän miettiä. Kuunnelkaa oikeesti nää sanat. Löytyskö tästä jotain vastauksia teille? Ulkopuolelle voi nähä vaan ulkokuoren.

Mun on hyvä olla olemassa, jotta on joku johon jengi voi purkaa ongelmansa.



"Ei oo kovin fiksuu tulla huutelee ennenku on kuunnellu kaikki biisit, "NIITTEN BIISEIS EI OO MITÄÄ FIKSUU""

9 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Miksei tää toimi D: Mut ok sitä vaa et asiatekstii.

    VastaaPoista
  3. Juurikin näinhän se on! :) Mä käytän hyvin usein omassa kaveriporukassa juurikin lausetta : jos et tajuu kukkoiluu ett ymmärrä tät räppi hommaa. ja lisään yleensä vielä että en mäkään ala kertoo ydinfysiikasta ennen ku perehdyn siihen :D

    VastaaPoista
  4. Haha nonii! Aivan loistavaa, vois iteki alkaa käyttää tota :D

    VastaaPoista
  5. Just näin! :D asiatekstiä! (y) Minun mielestä "puhetta musiikin päälle" on aika huono perustelu siihen että rap ei ole oikeaa musiikkia, sillä epäilevät vois kuunnella useammanki ko yhen laulun, muutaman laulun perusteella ei kannate kenenkään rapin vihaajan tehä johtopäätöksiä!:D

    VastaaPoista
  6. Itteeni kans huvittaa toi kuinka jengi haukkuu Cheekkiä kaupalliseks ja itserakkaaks, ihan vaan sen takii et on kuullu ne sinkkuhittibiisit, mitkä nyt valitettavasti tehdään suht kaupallisiksi. Mutta pointtina siis että kun kuuntelee koko albumin ni sielt löytyy yllättävän paljon niitä syvällisempiä ja rauhallisempiakin biisejä, joita jengi ei välttämäti ees kuuntele jossei alunperinkään diggaa kyseisestä artistista (ihan vaan sen takii et on kuullu vaan noi kauppalliset hittibiisit ja niiden pohjalta tehnyt mielipiteen että kyseinen artisti on itserakas ja kaupallinen paska).

    VastaaPoista
  7. Jostain syystä eksyin tänne uuestaa, en tiiä mistä mutta aloin pohtia tätä uudestaan ja mietin että mitä pahaa siinä on jos musiikki on kaupallista. Eikös se nyt siis tarkota just sitä että se musiikki on monen monen monen mielestä hyvää ja myy kaupoissa. Ja sitä kautta se artisti saa näkyvyyttä ja ehkä mukaan löytyy uusiakin fanejä jonka kautta taas keikoilla käy jengiä ja artisti tienaa elantonsa tästä kaikesta. Ja mikä sen parempaa kun ansaita elantonsa unelma duunillaan. :P Tietysti toisten mielestä voi olla cool ja ym muita hienoi sanoi vaan jos kuuntelee vaa jotain ug kamaa tai sellasta mikä ei radioon eikä massan korviin löydä, mene ja tiedä :D

    VastaaPoista

Tarkistan uudet kommentit aina ensin joten ne eivät ilmesty heti näkyviin! Muistakaa käytöstavat.